Retorikk har alltid vært en viktig del av undervisningen fram til midten av 1800-tallet. Etter kunnskapsløftet fikk retorikk sin renessanse, og ble igjen en del av lærerplanen.
Jeg mener at det viktigste retorikk undervisningen kan gi oss innsikt i, er å vite hvordan store talere, reklame eller tekster kan få oss til å bli overbevisst med få ord. Vi lærer oss de forskjellige metodene de bruker, og at ikke det alltid er sant det de sier. Vi lærer alle hjelpemidlene de tar i bruk som etos,patos og logos. Vi kan med dette se på det som blir sagt med et mer skeptisk blikk, fordi vi vet hvordan de får oss til å bli overbevisst. Jeg sier ikke at vi aldri skal la oss overbevise igjen, og at vi skal se på alt med skeptiske øyne, men det gir oss et grunnlag for å kunne velge bedre mellom for eksempel forskjellige stortingsrepresentanter i valg, mellom produkter i butikken og andre situasjoner i livet.
Jeg syntes at retorikk kan ha en plass i norsken på videregående skole, men jeg syntes ikke at det er et emne som burde ta stor plass. Det er viktig og alltid å ha det i bakhodet når man tar valg i livet basert på overbevisning fra andre, eller visst man skal skrive en retorisk tekst, men ellers syntes jeg ikke det er like viktig som litteratur historie eller analyse av andre tekster innenfor sakprosaen. Det er andre ting i norsken som jeg syntes burde prioriteres, men retorikk tar ikke noe særlig plass, så den plassen retorikk har i dag, syntes jeg er passende.